Atlikus mokyklos maisto tvarkymo skyriaus patikrinimą Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl puikios higienos būklės įstaigai skyrė 5 balų (kavos puodelių) vertinimą.
REITINGAVIMAS: Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau VMVT) viešojo maitinimo įmones vertina balais už vykdomos veiklos higieną ir kokybę. Viešojo maitinimo įmonės atitiktis higienos reikalavimams vertinama balais. Vertinimas atliekamas periodiškai kartą per metus.
Vertinimo kriterijai:
- bendra higienos būklė;
- savikontrolės sistemos įgyvendinimas;
- technologijos, įranga;
- produktai;
- personalas;
- atsekamumo užtikrinimas;
- pagrįstų skundų skaičius;
- veiklos sustabdymo atvejų skaičius.
Higienos būklės vertinimas balais:
1 balas – nepatenkinama higienos būklė;
2 balai – patenkinama higienos būklė;
3 balai – vidutinė higienos būklė;
4 balai – gera higienos būklė;
5 balai – puiki higienos būklė.
Skaidrumas:
Įmonės tikrinamos pagal valstybinės maisto kontrolės kriterijus- iš anksto neįspėjus ir pagal patvirtintus klausimynus.
Valstybinės kontrolės metu taškus ir balus skaičiuoja informacinė maisto kontrolės sistema.
Įvertinimo rezultatų pretenzijos priimamos ne vėliau kaip per 14 kalendorinių dienų nuo atlikto patikrinimo, pretenzija pateikiama VMVT tarnybos padaliniui, kuris atliko patikrinimą. Pretenziją nagrinėja VMVT padalinio viršininkas arba jo įgaliotas asmuo, išskyrus įvertinimą atlikęs pareigūnas.
Įvertinimo rezultatus ir VMVT padalinio viršininko sprendimą galima skųsti centrinei VMVT.
Vertinimo sistemos nauda vartotojui:
„Nematomas“ virtuvės vaizdas pateiktas suteikiant balą.
Pasirinkti kavinę, restoraną pagal geriausius vertinimo sistemos balus.
Didesnė galimybė gauti skanų ir kokybišką patiekalą.
Pavalgyti ir nesusirgti.